Navodila za uporabo

  Za zagotavljanje varne uporabe in maksimalnega udobja je potrebno pri nameščanju, uporabi in vzdrževanju visečih mrež upoštevati osnovna navodila.

  Navodila za uporabo klasičnih visečih mrež

  Kako pravilno vzdrževati viseče mreže?
  Ko se enkrat navadite na počitek in sproščanje v viseči mreži, radi to počnete vsak dan. Če želite mrežo uporabljati dolgo obdobje, jo je potrebno uporabljati pravilno in primerno vzdrževati.

  Zaščita pred obrabo

  Pri uporabi viseče mreže je potrebno upoštevati, da se ob zibanju ne drgne ob druge predmete, steno ali ob tla.

  Pranje

  Ne glede na to, ali mrežo uporabljate zunaj ali znotraj, se bo ob dolgotrajni uporabi sčasoma obrabila. Viseče mreže s palico so pralne pri 30°C in jih ni mogoče prati v pralnem stroju, temveč ročno. Mrežo lahko perete v pralnem stroju pri temperaturi 30º C z nežnim detergentom in jo posušite na zraku (ne v sušilnem stroju) ali jo nesete v čistilnico. Priporočamo, da pred pranjem povežete vrvi med seboj, da se ne bodo preveč zapletle.

  Viseče mreže s palico ne morete in ne smete prati v pralnem stroju. Te viseče mreže so iz vodoodpornega materiala, zato jih lahko obrišete z vlažno krpo.

  Hranjenje čez noč

  Viseče mreže iz bombaža je potrebno zaščititi pred vlago. Najbolje je, da jih zvečer odstranite, tako jih zaščitite pred roso. V kolikor postanejo vlažne in mokre, jih preprosto posušite na zraku.Mreže ne puščajte na dežju, vedno jo hranite na suhem. Če je bila mreža nehote izpostavljena dežju, jo obesite na suh in zračen prostor.

  Hranjenje čez zimo

  Ko se dnevi shladijo, je čas, da mrežo pospravite in jo hranite čez zimo. Dobro jo stresite, da odstranite prah in umazanijo, nato jo zložite in spravite v plastično vrečko, da jo zaščitite pred molji. Prepričajte se, da je mreža popolnoma suha preden jo boste pospravili. Visečo mrežo hranite na suhem, v notranjih prostorih.

  Splošna navodila

  Redno je potrebno preverjati vrvi, da ne bi bile obrabljene ali natrgane. Če se to zgodi, jih je potrebno zamenjati.Pri vsakem prenašanju pazite, da se vrvi ne pomešajo med seboj. Pomembno je, da visečo mrežo ali viseči stol pravilno namestite.

  Življenjska doba viseče mreže je odvisna od vzdrževanja. Ob pravilnem vzdrževanju boste visečo mrežo uporabljali zelo dolgo.

  Namestitev viseče mreže

  Kako pravilno namestiti visečo mrežo?

  Za popolni užitek v viseči mreži je seveda pomembna izbira prijetnega mesta za namestitev. Prostor naj bo dovolj velik. Upoštevati je potrebno, da se bo mreža zibala, torej mora biti mesto dovolj široko.

  Namestitev viseče mreže ali visečega stola mora biti izvedena strokovno in natančno.

  Namestitev visečih mrež med dvema drevesoma

  Najbolj klasičen način namestitve visečih mrež je namestitev med dvema drevesoma. Razdalja med drevesi je odvisna od velikosti viseče mreže, v vsakem primeru naj bo vsaj 3 m. Drevesa morata biti dovolj močna, da nosita težo vašega telesa oz. Težo vseh oseb, ki bodo mrežo uporabljali. Za namestitev potrebujete dve vrvi, z vsako od teh naredite zanko okrog drevesa in jo povežete z visečo mrežo. V primeru, da sta drevesa bolj narazen, morajo biti vrvi nameščene malce višje. S tem zagotovite, da bo zibanje mreže bolj optimalno.

  Namestitev viseče mreže med dvema stenama

  Za namestitev viseče mreže med dvema stenama morajo biti stene močne. Najprej morate v steno vstaviti vijak, nanj se pritrdi vrv in na vrv viseča mreža. Za starejše stene, ki niso tako zelo močne, se dobijo posebne kljuke, ki razporedijo težo preko večih točk, to pa razbremeni steno.

  Oglejte si tudi priročnik, kjer je slikovno prikazano kako se obeša visečo mrežo.

  Namestitev visečega stola na strop

  Namestitev visečega stola je še zlasti primerna za večje prostore z visokimi stropovi. Prav tako so za namestitev primerni tramovi. Viseči stol lahko namestite v notranjih ali zunanjih prostorih.

  Potreben prostor

  Pri izbiri mesta za namestitev je potrebno preveriti ali je le-to dovolj prostorno za velikost vaše viseče mreže oz. Visečega stola.

  Preprosto pravilo glede višine in širine viseče mreže je, da je višina približno polovica dolžine. Z vsakim dodatnim metrom dolžine, namestite mrežo 50 cm višje.

  V kolikor je vaša viseča mreža prekratka za prostor, ki ga imate na razpolago, jo na vsaki strani podaljšajte z vrvjo.

  Povešenost

  Ko najdete primerno mesto za namestitev viseče mreže, je potrebno upoštevati tudi to, da je mreža ustrezno povešena. Idealno je takrat, kadar, brez da bi kdo ležal v njej, izgleda kot banana.

  V kolikor je vaša viseča mreža prekratka za prostor, ki ga imate na razpolago, jo na vsaki strani podaljšajte z vrvjo, tako, da bo v pozicije neuporabe videti kot banana.

  Oba konca viseče mreže naj bosta na enaki višini, saj je tako naše težišče na sredini. Priporočljivo je, da uporabite karabin med zanko in vpetjem. Upoštevajte, da bo med tlemi in visečo mrežo od 20 do 40 cm prostora. Razdalja se meri v času uporabe viseče mreže.

  Pravilna uporaba viseče mreže

  V visečo mrežo se uležete tako, da se obrnete s hrbtom proti viseči mreži, primete oba robova mreže, se usedete na sredino viseče mreže, nato se uležete in poiščete najboljši položaj zase. Priporočljiva je lega po diagonali, ki omogoča najboljšo porazdelitev teže, zmanjšuje pritisk na telo in nudi dobro oporo hrbtu.

  Iz viseče mreže vstanete tako, da najprej na tla položite nogi, se usedete, oprimete za robove in se vstanete.

  Navodila za uporabo visečih mrež s palico

  Pri uporabi visečih mrež s palico poskrbite za varno uporabo. Natančno preberite navodila in jih upoštevajte.

  Vrvi ob koncu viseče mreže s palico morajo biti čim bolj naravnane, da se med seboj ne zapletajo. Nikakor ne smejo biti zavozlane. Viseče mreže s palico se po uporabi sčasoma raztegnejo, in sicer od 5 % do 10 %. Viseča mreža s palico mora biti pritrjena pravilno, v skladu z navodili, ki so na pritrditvenem setu. Ko v viseči mreži ležite, mora biti le ta od 30 do 50 cm nad tlemi. Nikoli ne smete prekoračiti maksimalne nosilnosti!

  Za maksimalno udobje se na visečo mrežo uležite diagonalno. Nikoli se nanjo ne uležete najprej z nogami. Na viseči mreži ne stojte in se na njej ne igrajte. Med vrvi ne dajajte glave.

  Navodila za varno uporabo visečih mrež s palico

  Uporabljajte samo varna stojala ali pritrditvene sete za namestitev viseče mreže. Pritrditveni set naj namesti za to strokovno usposobljena oseba. Redno je potrebno preverjati ustreznost pritrditve. V primeru, da se je karkoli poškodovalo, je potrebno posamezne dele ustrezno zamenjati. Viseča mreža s palico zagotavlja dolgotrajno varno uporabo samo ob pravilni uporabi. V kolikor presegate maksimalno nosilnost viseče mreže s palico, je izpostavljena močnemu direktnemu soncu ali se uporablja na vlažnih področjih, se viseči mreži s palico lahko skrajša življenjska doba. Tkanina in vrvi se sčasoma obrabijo, zato pred uporabo preverite, da ne boste presegli maksimalno nosilnost viseče mreže s palico. V kolikor se to zgodi, varnost ni več zagotovljena. Nikoli ne puščajte otrok v viseči mreži s palico brez nadzora. Viseče mreže s palico ne smete uporabljati kot gugalnico, za gimnastične vaje, prav tako po njej ne smete plezati. Vedno je potrebno upoštevati vsa v tekstu navedena navodila in razvidna iz slik. V kolikor navodil ne boste upoštevali, lahko pride do poškodb, za kar proizvajalec ne jamči. Ta navodila obdržite in jih posredujte vsem, ki bodo uporabljali visečo mrežo s palico.

  Brezplačna poštnina

  Pri nakupu nad 100 € vam naročilo v Sloveniji dostavimo brezplačno.

  Varno plačilo

  Zagotavljamo varno plačilo s kreditnimi karticami. Hitro in enostavno.

  Odlična ponudba

  Prodajamo samo izdelke preverjenih blagovnih znamk.